Skölj ur noga med kallt vatten och torka med hushållspapper. Häll hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem med ständiga kontroller tills de är gyllenbruna och doftar gott
Jag blev så kär i glasyren till Silviakakan att jag toppade mina ananasrutormed den också. Kanske lite "kaka på kaka" med två olika glasyrer, men jag lovar - det blev verkligen jättegott
Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Låt margarinet smälta i det kokande vattnet och rör ner det i chokladsmeten
Nötmarängen går utmärkt att förvara i frys, tills det är dags att använda den. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
Tillsammans mednötmaräng och mörk choklad blir det en riktigt god upplevelse som smälter i munnen. Så sparkar vi i gång underbara maj med en schwarzwaldtårta, som också får bli det första receptet som månadens bakbloggare hos Baka
Jag har valt att göra en moccasirap att smaksätta grädden till tårtan med. Nötmarängen. Vispa grädden och vaniljsockret och smaka till med moccasirapen tills du är nöjd med smaken
Mixa hasselnötterna och blanda dom med marsanpulver. Dom flesta vet säkert vad en Budapestlängd är, men för er som inte vet så är det ett bakverk som består av nötmaräng, vispgrädde och mandariner
Frasig nötmarängmed lite grädda och bär eller frukt gömd där i mitten. Själv gör jag varken eller, utan hänger framför datorn och försöker komma i fatt med lite saker innan jag ska ha en kväll för mig själv och försöka göra inget alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.