Ananaspaj toppad med Limoncello
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 11 dl socker
  • 11 tsk bakpulver
  • 13 dl vetemjöl
  • 1500 g krossad ananas på burk
  • 12,5 dl crème fraiche
  • 10,75 dl socker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 Limoncello
  • 1 jordgubbar
  • 1 citronmeliss
  • 1 florsocker
  • 1 Pajdeg 150 g smör 1 dl socker 1 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl
  • 1 Fyllning 500 g krossad ananas på burk 2,5 dl crème fraiche 0,75 dl socker 1 tsk vaniljsocker
  • 1 Garnering Limoncello jordgubbar citronmeliss florsockerPajdeg
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en form. Förgrädda ca 5 minuter. Ta ut den förgräddade pajbottnen och öka ugnstemperaturen till 225 grader. Fyllning
  • Häll upp ananasen i ett durkslag så att den får rinna av. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och bred ut den över pajbottnen. Grädda pajen i 30–40 minuter. Låt pajen svalna före servering. Dekoration och servering
  • Dekorera ovanpå med skivade jordgubbar och citronmeliss. Pudra florsocker över pajen. Stänk över lite Limoncello och/eller servera i ett glas bredvid.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.