Detta är nog en av mina favorit-förrätter, efter löjromstoast. Så lyxigt och otroligt enkelt. Ingredienser- valfritt antal havskräftor - en rejäl klick smör- 2 vitlöksklyftor- halvt knippe persiljaGör så här
Till kräftorna köpta jag en aioli med smak av sambal oelek och chili, gottigt. Därefter ska degen hällas ut på en bakhandduk med ganska rikligt med mjöl på
För några år sedan talade jag med en dietist om detta, som gav mig rådet att undvika krabba helt. Dietisten, jättetråkig titel för övrigt, menade att jag förmodligen hade en allergi som låg i bakgrunden och varnade för att om jag fortsatte med krabban, skulle allergin i värsta fall kunna triggas, utvecklas och gud bevars, leda till att jag även blir allergisk mot andra skaldjur
I lördags var vi ute och storhandlade och åt lunch med barnen på restaurang, jättemysigt. Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Lägg dem med skalsidan nedåt i en ugnsform. Blanda olivolja, rosmarin, vitlök, chiliflakes med salt och peppar efter smak i en bunke
Havskräftor med örtaioli och grillat tomatbrödPortioner. Smaka av med salt. Dela havskräftorna på längden, salta dem och lägg dem på grillen med skalet nedåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.