Amerikanska pannkakor med nutellafyllning
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 13 tsk bakpulver
  • 14 msk strösocker
  • 10,5 tsk vaniljpulver
  • 1 en nypa salt
  • 11 st ägg
  • 12,5 dl mjölk
  • 1 smör till stekning
  • 1 nutella
  • 1 blåbär
  • 1 lönnsirap
  • 1 florsockerLägg ett bakplåtspapper på en bricka eller en skärbräda som får plats i frysen.
  • 1 Använd en sked eller en kniv för att göra 6-7 nutellarundlar. Använd 1,5-2 msk nutella till varje rundel. Ställ in i frysen i cirka 30 minuter eller tills rundlarna är hårda och går att ta loss från bakplåtspappret. Låt de vara kvar i frysen tills du ska steka pannkakorna
  • 1 Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • 1 Gör ett hål i mitten av blandningen och häll i ägg och mjölk. Blanda tills smeten är slät.
  • 1 Smält lite smör i en panna på medelvärme.
  • 1 Använd ett decilitermått och häll i lite smet i pannan.
  • 1 Ta ut en nutellarundel ur frysen och lägg på smeten.
  • 1 Använd ett mindre mått och häll lite smet över nutellarundeln så den täcks. Ta inte för mycket smet, då blir pannkakan för tjock och blir svår att vända.
  • 1 Vänd och stek på andra sidan tills pannkakan har gyllenbrun färg. Fortsätt med resten av smeten.
  • 1 Stapla pannkakorna på hög och toppa med lönnsirap, blåbär och sila lite florsocker över. Servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.