Enligt kokboken går det utmärkt att äta pannkakorna med färska bäroch varm lönnsirap också. Valet föll på amerikanska pannkakor som skulle ätas medlönnsirap, bacon och stekta ägg
Serrvera pannkakorna med vispad grädde, lönnsirapochblåbär. Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna
Eftersom sirapen är rejält söt är det gott med något syrligt som bryter av, så servera gärna sour-cream till, eller grekisk yoghurt blandad med vispad grädde
Sätt en stekpanna på spisen på medelstark värme. Blanda ner den och de frysta blåbären i smeten. Tillsätt mjölk, ägg och smör-&rapsolja och rör eller vispa till en jämn smet
Servera med grädde, sylt och jordgubbar eller annat gott. Härligt med långhelg. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Godast och äta ljumma medlönnsirap. Lägg smör på stekpannan och ha medelvärme. I dag lyxade jag till det och åt amerikanska pannkakor och för första gången åt jag lönnsirap
Självklart toppade jag mina pannkakor med keso och genast var smaklökarna mer än nöjda. När jag var yngre var ett av mina favoritmellanmål nyponsoppa med keso
Vanligtvis serveras dem med smör och sirap i USA men det går att servera dem med mängder av kombinationer, själv hade jag blåbär i frysen och drottningsylt i kylen
Vanligast är kanske att man äter dem med grädde, sylt, färska bär eller lönnsirap, men det går ju att göra dem lite mer "matvänliga" om man vill genom att helt enkelt ändra tillbehören
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.