Pressa slutligen i en halv lime låt vila i kylen till dess att den ska serveras. Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked
Nu är det inte tvunget att ni ska anordna en kräftbaluns för att ha användning för såserna, dom funkar utmärkt till både fisk, kyckling och kött - grillat eller på annat sätt tillagat - till pajer och skaldjur
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall sås med smak av lime och sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsen med en elvisp till den tjocknar
Riv vitlöksklyftan och blanda alla ingredienser tillsåsen i en kastrull, koka i ett par minuter. Stek kyckling eller strimlad lövbiff eller vad du nu vill ha tillsammans med strimlad rödlök och ev andra grönsaker i smör
Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Tillsätt ost och grädde och rör om så att allt blandar sig. Champinjonsås1-2 gula lökar500 g färska champinjoner1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell3 dl gräddeev redningsaltsvartpeppar Skala och hacka lökarna. Red eventuellt såsen och låt koka i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.