När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet. På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar
Obs. Ypperlig att göra dagen innan man ska servera den. Ingredienser. 150 g digestivekex50 g rumstempererat smör400 g Philadelphia Naturell Original2 dl strösocker4 st ägg0
KallskuretPå överraskningsfesten vi hade för ett par veckor sedan bjöd vi på Italiensk buffé. Enkel och god mat att förbereda då det är många gäster och man inte har så mycket plats för varmhållning
Amerikansk Coleslaw PrintFörfattare. 4Ingredienser1 litet vitkålshuvud1 röd paprika1 grön paprika2 tsk sambal oelek2 dl majonnäs1 stor citron, saften1 tsk Coleman's Senapspulver1 msk vit balsamvinäger½ dl amerikansk senap (French's eller Heinz)1,5 dl krossad ananas1 kruka klippt korianderInstruktionerSkär vitkål och paprikor med mandolin eller i matberedare med skivinsats
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.