50-75 g smör eller margarin. 150-75 g smör eller margarin 2 ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk eller vatten 100 g smör eller margarin 3/4 dl socker 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3 dl havregrynSmörj och ev bröa en form, ca 1 liter
Jo bakar lite och idag blev det plopp päron kakor och marabou jordgubb kakor. Rör ihop allt och sedan hacka chokladen och ha i rulla ut till längder och in i ugn 175 grader i ca 15-20 minuter
Denna gången blev det en medPlopp i, och den var så god. Känns skönt med såna helger, ska träffa lite fina vänner, beger mig ut på långritt och det får nog bli lingonplockning med
Jag med…. Häll i smeten och lägg på några ploppbitar, mängd efter smak. 1 påse plopp. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. 1 påse plopp. 175 grader Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca
Rör ner detta i ägg- och sockersmeten. Hacka ploppen i bitar (varje ruta i 4 bitar, underlättar om ploppen är kylskåpskall) och rör försiktigt ner detta i smeten. 100 g plopp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.