12-14 dl vetemjöl. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
0,5-1 g saffran. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran
Julgodisbuffé 2010. 200 g mjölkchoklad med daim. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 200 g mörk choklad. ca 20 st. 200 g mjölkchoklad. Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut degen i botten på en ugnsform, ca 20*30 cm. Grädda i ca 20 min. Rör ner alla ingredienser till kolasmeten i en stor kastrull och låt koka i ca 40-50 minuter på svag värme. Ta fram kakan ur kylen ca 20 min innan den ska serveras, annars finns det risk att gästernas tänder ryker =). ca 20 st. 20 st hasselnötter. 20 folieformar. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. ca 20 st. ca 20 st. 20 folieformar
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. 200 g smör. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 200 g ljus blockchoklad. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. ca 20 st. 20 st. Smält socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull, använd termometer så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur som är 120 grader. 36-40 st. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 200 g smör. 8 dl K-special. ca 20 st Ingredienser. 20 st Ingredienser. 36-40 st
Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter. Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter
50 g smör5 dl mjölk3 msk vetemjöl1-2 tsk saltlasagne plattorca 2 dl riven prästostBörja med att steka löken och fisken. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter
Känn med en sticka om potatisen är mjuk - då är frestelsen klar. Ringla över lite honung och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 4-6 portioner. Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. 200 g kokos. 4-6 portioner
Första December och i går kom den första snön här på ön. ca 50 små (16-20 stora). 1-2 tsk kanel. 1-2 tsk malen ingefära. 1-2 tsk malen nejlika. 2-4 msk florsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter de ska vara lite kladdiga i mitten (gör du stora så låt de gräddas i ca 12 minuter). 16-20 stora
Jag är riktigt svag för biskvier, och har bakat olika sorter flera gånger med lyckat resultat. Men man bakar dem alltid så stora, och de är rätt så mastiga att äta
Vi firar inte Lucia till minne av henne dock utan i den julianska kalendern inträffade vintersolståndet den 13 december dvs årets mörkaste natt. Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. 12-14 dl vetemjöl. Baka av 250 grader 8-10 min
2-3 tsk kardemumma kärnor,. 2-3 tsk kardemumma kärnor,. Fredag. Härligt. i morgon ska jag baka lite julgodis och så ska de sista julklapparna inhandlas
Även om saffran känns som en jul- och luciakrydda så kan man använda den året om. 20 st. 200 g smör. 1-2 msk vatten. 200 g sötmandel. 1-1,5 msk pressad apelsin. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills fyllningen har stannat. Bild och recept lånad från Allt om Mat 20 st Ingredienser. 200 g smör. 1-2 msk vatten. 200 g sötmandel. 1-1,5 msk pressad apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.