Ambrosiakaka
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Klassisk mördeg
  • 600 g vetemjöl
  • 400 g smör
  • 200 g socker
  • 100 g ägg (ca 2 st)
  • Fondant
  • 200 g vatten (2 dl)
  • 500 g socker
  • 100 g glykos (stärkelsesirap)
  • Aprikotyr
  • 100 g aprikossylt, passerad utan bitar (se t ex aprikossylt i Jan Hedhs bok Sylt och marmelad)
  • 25 g pressad citronsaft
  • 25 g socker
  • 25 g vatten
  • Snabbsyltade apelsinskal eller citronskal (behövs 150 g till detta recept)
  • 1 kg apelsiner eller citroner
  • 1 kg vatten (1 liter)
  • 1 kg socker
  • 1 vaniljstång
  • Ambrosiamassa
  • 500 g mandelmassa 50/50
  • 200 g smör
  • 100 g äggula (ca 5 st)
  • 200 g ägg (ca 4 st)
  • 50 g vetemjöl
  • Övrigt
  • 30 mazarinformar
  • 1 droppe grön färg, helst växtfärg
  • 50 g pistaschmandel

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.