Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Avsluta med lite passionsfruktsröra och toppa med limezest och passionsfrukt. Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Pannacotta med kanelfrästa äpplen samt en Lingonparfait på pepparkaksbotten
Lägg citronsaft och socker i en kastrull och koka upp. Bred på lemoncurden ovanpå cheesecaken och toppa med den italienska marängen som du spritsar ovanpå och bränner med en gasbrännare
Det översta vita lagret fick bli syrligt av citron. När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
Den här cheesecaken bjöd jag i förra veckan hemma hos mamma. Passionsfruktsåsen gjorde jag genom att koka saften av passionsfruktenmed multi gelésocker
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecakenmed blåbär och citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
När jag tittar mig i spegeln ser jag en kvinna med spår av småbarnsårens trötthet, begynnande skrattrynkor och fler gråa hårstrå i håret än vad som egentligen borde vara där i min ålder
Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera. Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker. 1 dl färskpressad citronjuice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.