Kycklingen marinerade jag med min egen grillkrydda. Det samma gäller för potatis, om ni kokar en hel laddning så har ni för hela veckan så räcker det att ni tar det ni behöver för dagen så slipper ni laga en massa mat varje dag
Smaka av såsen med kajennpeppar och svartpeppar. Eftersom jag gillar rätter som lagas i ugnen så fick det bli en i dag, kyckling fanns potatis fanns grädde fanns och kryddor fanns, hittade lite chips och så blev det en gratäng…
Servera med rostad potatismed lite skal kvar, eller som vi gjorde dagen efter, med ris till. Det blev väldigt lyckat ihop med kyckling, dragon och citronsmak
Borsta potatisen och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i rejäla bitar. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Servera laxen med kokt potatis och lite smörstekta sockerärtor. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Idag bjuder jag på ugnsbakad fläskytterfilé. Med ett gott och välkryddat potatis- och palsternacksmos och rödvinssås därtill blir det en god helgmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.