Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Lägg hela kycklingfiléer i en ugnsform och blanda ihop följande till en sås. Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Cicci och David kom på middag och då bjöd vi på den här mumsiga gratängen. Till servering. Strimla lövbiffen och paprikorna och lägg i en ugnssäker form
Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper
Blanda med ajvar relish, minifraiche och ingefära. Täck med kycklingröran och strö över osten. Strimla kycklingfiléerna och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter
Till kycklingen serverade jag ris och en god sallad. En lättlagad kycklingrätt som är enkel att förbereda och sedan bara stoppas in i ugnen när gästerna kommer, om man nu vill ha den som bjudrätt…annars fungerar det att förbereda kvällen innan och ställa in i kylen för att gratinera dagen efter när det är dags att äta middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.