Allt-i-ett lasagne i stekpanna
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • lasagneplattor
  • 1 köttfärs eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 morötter
  • 1 selleristjälkar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 krossad tomat
  • 1 passerad tomat
  • 1 crème fraiche (34% fetthalt)
  • 1 mozzarellaboll (kan ersättas med riven ost)
  • 1 riven ost
  • 1 vatten
  • 1 torkad basilika
  • 1 torkad oregano
  • 1 balsamvinäger eller socker
  • 1 dijonsenap (kan uteslutas)
  • 1 salt och peppar
  • 1 rapsolja till stekningHacka lök och selleri i små tärningar. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Vänd i lök, selleri och morot och stek tills grönsakerna mjuknar får färg.Vänd i färsen och pressa i vitlök, stek tills färsen får färg. Krydda med oregano, basilika och fräs lite hastigt.Häll krossad tomat, passerad tomat, salt, peppar, dijonsenap och vatten. Lägg ett lock på grytan och låt såsen puttra i ca 20 min.Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min.Bred sedan på crème fraîche, strö på riven ost och mozzarella. Lägg ett lock på grytan och låt osten smälta på svag värme. Ta bort locket, strö på färsk basilika och servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.