1 rapsolja
till stekningHacka lök och selleri i små tärningar. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Vänd i lök, selleri och morot och stek tills grönsakerna mjuknar får färg.Vänd i färsen och pressa i vitlök, stek tills färsen får färg. Krydda med oregano, basilika och fräs lite hastigt.Häll krossad tomat, passerad tomat, salt, peppar, dijonsenap och vatten. Lägg ett lock på grytan och låt såsen puttra i ca 20 min.Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min.Bred sedan på crème fraîche, strö på riven ost och mozzarella. Lägg ett lock på grytan och låt osten smälta på svag värme. Ta bort locket, strö på färsk basilika och servera!
500 g färsk tortellini. 1 msk olivolja. 150 g champinjoner. 1 st röd paprika. 5 dl matlagningsgrädde. 500 g färsk tortellini fylld med ost eller svamp 1 msk olivolja salt peppar 1 st gul lök 1 msk smör 150 g champinjoner 1 st röd paprika 280 g bacon tärnad Ostsås. 5 dl matlagningsgrädde 2 dl crème fraîche 2 dl ost rivensmakrik 150 g körsbärstomater 1 dl parmesanost riven Servera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.