1 rapsolja
till stekningHacka lök och selleri i små tärningar. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Vänd i lök, selleri och morot och stek tills grönsakerna mjuknar får färg.Vänd i färsen och pressa i vitlök, stek tills färsen får färg. Krydda med oregano, basilika och fräs lite hastigt.Häll krossad tomat, passerad tomat, salt, peppar, dijonsenap och vatten. Lägg ett lock på grytan och låt såsen puttra i ca 20 min.Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min.Bred sedan på crème fraîche, strö på riven ost och mozzarella. Lägg ett lock på grytan och låt osten smälta på svag värme. Ta bort locket, strö på färsk basilika och servera!
500 g färsk tortellini. 1 msk olivolja. 150 g champinjoner. 1 st röd paprika. 5 dl matlagningsgrädde. 500 g färsk tortellini fylld med ost eller svamp 1 msk olivolja salt peppar 1 st gul lök 1 msk smör 150 g champinjoner 1 st röd paprika 280 g bacon tärnad Ostsås. 5 dl matlagningsgrädde 2 dl crème fraîche 2 dl ost rivensmakrik 150 g körsbärstomater 1 dl parmesanost riven Servera med
100 g grönkål (eller svartkål) 100 g champinjoner 1 klyfta vitlök ca 400 g kycklingfilé, eller lårfilé (utan skinn) ca 1 msk smör flingsalt svartpeppar, nymalen 3 dl vispgrädde 0,5 citron, finrivet skal 2 tsk citronsaft, färskpressad. 1Tillservering400 g pasta, t ex penne parmesanost, färskriven 0,5 dl valnötter ev färsk basilika
Finhacka lök och vitlök, bryn detta i en djup stekpannai rapsolja tills löken börjar mjukna. Ni kan ju själv fundera hur lång tid det skulle ta att göra lasagne på traditionelltvis där man lägger ihopolika lager med sås och plattor
Bryn köttfärsen i en stekpanna så den får vacker färg. Lasagne är uppskattat av de flesta och med enkla medel gör du en mer hälsosam variant med mindre kolhydrater och mer grönt och som är minstlika god
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Lika god som "vanlig", eller så nära man bara kan komma i alla fall
Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. Så snåla inte med såsen . För att få en krämiglasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Fräs färsen iliteolivoljai en stekpannatill den får fin färg. Många har testat JamieOliverslasagne med crème fraichei stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.