1 oreganoStek
kycklingfiléerna i smöret 5-8 minuter på varje sida och ta upp på ett fat. Salta, peppra och ringla över citronsaften. Stek citronskivorna i smöret som finns kvar i pannan, ca 1 minut på varje sida. Toppa varje filé med en citronskiva.
1 Sätt
ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela potatisen. Blanda lök, paprika, potatis och oregano i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
1 Sänk
ugnstemperaturen till 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i långpannan med grönsakerna och rosta ytterligare ca 15 minuter. OBS! Kycklingen är klar vid 70 grader innertemperatur, kontrollera med stektermometer!
1 Toppa
grönsakerna med fetaost och oliver. Peppra, salta och garnera med oregano.
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Lägg i kastrull och täck med vatten, häll på en matsked salt. Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Börja med att lägga kycklingklubborna i en stor ugnsform. Tvätta potatisen men behåll skalet på och dela den i hälften på längden, lägg dem i formen med kycklingen
Krydda med örtsalt, peppar och vitlök, ringla på olja eller lägg i smörklickar, rör om. Ta ut formen, vänd ner resterande grönsaker (lök och spenat) och smula över ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.