Allt-i-ett-kyckling med grönsaker
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 12-3 msk smör
  • 1 salt, peppar
  • 1 färskpressad saft av 1 halv citron
  • 14 citronskivor
  • 11 silverlök
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 11 kg potatis, gärna delikatesspotatis
  • 13 msk hackad oregano
  • 14 msk olivolja
  • 1100 g grovsmulad fetaost
  • 11 dl marinerade oliver
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 flingsalt
  • 1 oreganoStek kycklingfiléerna i smöret 5-8 minuter på varje sida och ta upp på ett fat. Salta, peppra och ringla över citronsaften. Stek citronskivorna i smöret som finns kvar i pannan, ca 1 minut på varje sida. Toppa varje filé med en citronskiva.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela potatisen. Blanda lök, paprika, potatis och oregano i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  • 1 Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i långpannan med grönsakerna och rosta ytterligare ca 15 minuter. OBS! Kycklingen är klar vid 70 grader innertemperatur, kontrollera med stektermometer!
  • 1 Toppa grönsakerna med fetaost och oliver. Peppra, salta och garnera med oregano.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.