4 portioner
1 liten burk vit sparris i bitar ca 227 g, inklusive spadet (blir ca 1 dl spad)
1½ dl
grädde
1 ½ msk
vetemjöl
salt och malen vitpeppar efter smak
5 portioner
tillagat tjockt pulvermos (jag använde Felix potatismos och blandade 8 dl hett vatten med ca 2 dl pulver)
1 ägg
ca 300 g kokta vita bönor (se här) alternativt ca 1 ½ tetra eller 1 ½ normalstor burk konserverade vita bönor (de bönor som blir över går att frysa in och använda vid ett senare tillfälle i t.ex. en soppa)
Häll i grädden samt halva mängden mjölk tillsammansmed löksorterna och låt alltsammans koka upp. Tänk verkligen på att inte översalta potatisgratängeniochmed att kasslern även den är salt isig
Krydda med salt, curry, gurkmeja, ingefära, vitlökoch ev garam masala. Smidigtmedalltiett. Låt puttra någon minutoch häll sedan allt över fiskenochriset
Lägg upp allt på ett fat och strö över lite hackade valnötskärnor ochringla över dressingen. Skär av sparrisknopparnaoch stek i smör tillsammansmed en klyfta pressad vitlök
När såsen börjar tjockna så tar du grytan från värmen, oftast tjocknar den innanallt smör är använt men det går bra att röra ner dom fast grytan inte står på plattan
Lägg sparrisen på en tallrikochringla över såsen och toppa medstenbitsromoch den klippta löken. Blanda äggulor, citronoch vatten i en skål, ej av aluminium
Skala och hacka vitlökoch lök. Kycklingalltiett. Och perfekt medallti samma gryta. Detta började som en tanke, blev sedan början på en rätt, sedan ångrade jag migoch tänkte om, sedan ångrade jag migigenoch här är resultatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.