11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
I vår skafferi som vi är så lyckliga över (nej det krävs faktiskt inte så mycket mer än ett skafferi medgott om plats för att göra oss lyckliga) där finns det nästan alltid några burkar tonfisk och det var alltså dessa som kom nytta
Här kommer receptet på fiskgratängen som jag serverade till middag igår. Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen
Det bästa var ju dock sällskapet, så är det ju alltid. Gott. Så, idag vill jag tipsa er som en busenkel, och busgod i all sin enkelhet, tonfiskgratängmed potatis och bearnaisesås
Alltså såsen är så förbannat god att den med lätthet kan intas med sked. Här hade jag enbart olivolja, salt och peppar och bakade dem i ugn, men tycker även det är väldigt gottmed lite sötma till brysselkålen
Det har vi alltid i kylen. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken. Häll i grädde, crème fraîche, buljongtärning och koka upp allting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.