Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Vi mumsade på västerbottenpaj, havskräftor och aioli – såå himla gott. Tyvärr hann jag inte med att ta kort, eller rättare sagt jag var en väluppfostrad värdinna helt enkelt
Men jag tycker att detta blev väldigt gott och familjen blev nöjd. Smörj en bunke med lite olivolja och lägg degen i denna (gör att den är lättare att få ur bunken när den jäst)
Tillsätt vatten och mjölk och blanda allt till en deg. Eftersom brödet är lite segt så funkar det perfekt att använda till att skopa upp en tjock, kryddig gryta med
Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Hacka ramslöken väldigt fint eller kör i en mixer tillsammans med smöret
bytte jag ut de olika mjölsorterna mot siktat dinkelmjöl och brödet blev riktigt saftigt och gott. Funderar på att prova salami och brie nästa gång eller kanske en vegetarisk variant medfetaost och stekta grönsaker som zucchini och aubergine
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.