Lite, men bara lite tomt har det tyvärr ekat här i det Mårtenssonska köket några dagar, men så kan det gå när förkylning blandas med sent kvällsarbete - vi hoppas ni har överseende
Var det nån som såg på Skavlan häromsistens, och intervjun med den unga, fantastiska tjejen - medicinaren och forskaren Giulia Enders - som skrivit boken "Charmen med tarmen"
Gigantiskt gott var det att låta benen från den urbenade sadeln ligga med i formen undertiden som sadeln tillagades för att sedan gå loss med gaffel, kniv, händer, tänder och allehanda verktyg till hjälp för att pilla loss köttet som satt kvar
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Istället för förrätt vid matbordet dukade vi upp ett antipastibord med allehanda godsaker. Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Det finns ju en butik också där hemma på Agnehill som Maibritt och Mattias driver, det säljs kläder, inredning, ägg från egna höns och allehanda ekologiska grönsaker odlade på gården
Det är inte så lätt att stå emot när fikabordet dukas med sju sorters småkakor eller en maffig chokladkaka, och ibland kan det vara svårt att få acceptans när man säger nej till fika
Jag äter oftast brödet till frukost eller som smörgåslunch, och då känns det viktigt att brödet är näringsrikt och nyttigt och maxat med allehanda frukter/bär, frön och nötter
Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta
En skiva riktigt gott bröd som klätts in och draperats med allehanda godsaker och som ibland, vid första anblick, ser näst intill ointaglig ut, men som sedan slinker ner helt utan problem
Herr M håller ställningarna här hemma och det vankas hemmagjord pizza med allehanda gotter på och kvällens efterrätt blir en god Havanna i sällskap av en kupa, eller två, cognac
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.