Här har jag inspireratsfrån det italienskaköket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har ivita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
Men igår lagade jag iallafall första rätten frånLinas Snabb matkasse eller lättlagade kasse. Här ser niallaingredienser utom salt o peppar tillTandorikycklingen
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg iolivoljan. Tryck tillvitlöksklyftorna med knivbladetssida och finhacka
Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Marinad. Blanda marinaden och låt fläskfilénliggai den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden. 0,5 kg fläskfilé, ibitar. 10 prinskorvar. 2 st paprikoribitar. 0,5 dl kinesisk soja. 1 dl rött vin. 2 klyfta vitlökibitar. 1 msk rosmarin. 0,5 kg fläskfilé, ibitar 10 prinskorvar 2 st paprikoribitar 8 st tomater, små 8 st smålökar eller halvor av större lök 1 paket bacon Marinad. 2 dl rapsolja 0,5 dl kinesisk soja 1 dl rött vin 2 klyfta vitlökibitar 1 msk rosmarin
2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjöligpotatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja. 2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjöligpotatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhackavitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleriimargarini en kastrull ett par minuter, tillsättvitlök och purjolök och fräs glansig
Blanda allaingredienserna och låt koka upp. Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.