Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Skär paprika i tunna strimlor och salladslöken i sneda skivor,. För länge sedan lade jag ut ett recept på marinerat fläskkött som jag återvänder till idag
Stek ett par minuter och tillsätt salladslöken skuren i strimlor. 5 salladslökar. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i strimlor
Lägg lökblandningen i grytan, häll på öl och lägg i buljongtärningarna och timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar( köttet skall vara mjuk)
Vänd ner det frästa köttet och spenaten och låt allt bli genomvarmt. Idag blev det wok bestående av strimlat fläskkött, färska champinjoner och babyspenat
I med salladslök och sesamolja. Recept. Tang cu rou - Fläskkött med sötsur sås. Det gröna från 2-3 salladslökar, finskivat. När allt är friterat så lägg tillbaka alla strimlor i oljan och fritera i ca 2 minuter till så att de får fin färg och ytan blir krispig. Det gröna från 2-3 salladslökar, finskivat
Jag brukar oftast i stora drag ha planerat vad jag ska laga för maträtter under veckan, så jag slipper stå i affären och fundera, men i förra veckan var inte alla dagar planerade
1 msk solrosolja150 g fläskfilé, skuren i små stavar5 salladslökar, skurna i mindre bitar1 medelstor morot, skalad och skuren i tunna stavar200 g kinakål, finskuren500 g äggnudlar2 msk vatten2 msk japansk sojasås1 msk Worcestershire sås1 msk saké2 tsk strösocker2 ½ dl böngroddar1 ark nori, skuren i tunna strimlor1. Stek köttet, salladslöken och moroten under omrörning i 1-2 minuter, eller till köttet precis ändrar färg. 5 salladslökar
Recept. 300g fläskkött i tunna skivor400g turkisk peppar. 300g fläskkött. Jag hade en halv fläskfilé över från i torsdags så jag använde den till att göra en Nongjia chao rou, en väldigt vanlig Hunanesisk husmansrätt
Ostronskivling, vitpeppar och salladslök är de huvudsakliga smakgivarna i denna milda wokrätt. Recept. Ping gu chao rou pian - Ostronskivling wokad med skivat fläskkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.