Idag kom julköttbullarna i frysen till nytta. Passade på att göra dubbel sats av pastan då, det blir det till huvudrätt i morgon, återkommer med recept på den maten lite senare
Jo när du ska laga till Albondigas smaksätter du färsen med vitlök, oregano och persilja, sedan ska köttbullarna först stekas en smula innan dom dränks i tomatsås för att lagas färdigt i den
Köttbullarna gjorde jag lite juligare med att, byta ut svartpeppar mot kryddpeppar istället. Gjorde köttbullar till jul idag, så de fick göra gratängen sällskap på tallriken
Forma lite större köttbullarmed hjälp av lite vatten i handflatorna, då klibbar det mindre. När köttbullarna är klara i ugnen, ta ut och lägg ner dem i tomatsåsen
Vänd försiktigt runt köttbullarna i tomatsåsen och låt dem få puttra med några minuter. Koka upp såsen och låt sedan puttra långsamt medan du förbereder köttbullarna
En maträtt med en smakrik tomatsås, saftiga stora köttbullar och härligt smält buffelmozarella. Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar, stek i en stekpanna med olivolja och smör
Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad. Köttbullar. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min
Riv ingefära och blanda i samt krydda med salt och ingefära. Rulla stora bullar och lägg i tomatsåsen. Blanda färsen med ägg, kryddor och den finhackade vitlöken
Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienska köttbullar. Blanda ihop färsen med övriga ingredienser och tillsätt till sist den stekta löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.