Ajvarkyckling
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 12 dl crème fraiche
  • 13 dl vispgrädde
  • 11.5 dl (ca 156 g) mild ajvar relish
  • 11 tsk honung
  • 11-2 klyftor vitlök
  • 10.75 tsk salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 1 ca 100 g (ca 2 dl) riven ost
  • 1 ev. 5-6 portioner kokt ris
  • 1 ev. 250-500 g broccoli
  • 1 ev. ca 500 g blomkål
  • 1 ev. ca 500 g morötter
  • 11 kg kycklinglårfilé 2 dl crème fraiche 3 dl vispgrädde 1.5 dl (ca 156 g) mild ajvar relish 1 tsk honung 1-2 klyftor vitlök 0.75 tsk salt 1 krm vitpeppar ca 100 g (ca 2 dl) riven ost
  • 1 ev. 5-6 portioner kokt ris ev. 250-500 g broccoli ev. ca 500 g blomkål ev. ca 500 g morötterLägg (tinade) kycklinglårfiléer i en ugnsform. Salta och peppra lite på båda sidor på varje filé.(Jag använder vanligt salt och grovmalen svartpeppar, lite grann bara.)(Ugnsformen ska vara så stor att kycklinglårfiléerna får plats i ett lager, detta för att de ska täckas av blandningen man häller över i kommande steg.) 1 kg kycklinglårfilé Salta och peppra. Mät upp crème fraiche, grädde, mild ajvar relish och honung i en bunke. Pressa i vitlök. Tillsätt salt och vitpeppar. Vispa ihop till en jämn blandning. 2 dl crème fraiche 3 dl vispgrädde 1.5 dl (ca 156 g) mild ajvar relish 1 tsk honung 1-2 klyftor vitlök 0.75 tsk salt 1 krm vitpeppar Mät upp ingredienserna. Blanda. Häll blandningen över kycklingen. Det ska vara så att kycklingbitarna täcks helst helt och hållet. Häll över kycklingen. Ställ in mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.Riv under tiden osten. ca 100 g (ca 2 dl) riven ost In i ugnen. Riven ost. Ta ut ur ugnen och strö över den rivna osten. Ut från ugnen. Strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen igen och höj temperaturen till 200°C och låt stå där 20 minuter.Förbered under tiden de tillbehör du vill ha som t.ex. kokt ris och grönsaker. ev. 5-6 portioner kokt ris ev. 250-500 g broccoli ev. ca 500 g blomkål ev. ca 500 g morötter In i ugnen igen. Ajvarkycklingen är klar. Servera med tillbehören. Färdig ajvarkyckling.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.