Skala och skär potatisen och lägg den i kallt vatten. olja, till fritering. Hetta upp oljan till 175°. Hetta nu upp oljan till 200°. 8-10 potatisar 1 tsk salt olja, till fritering
Har du kanske har hänt dig šunkice alltför kokta för påsk och pofarbali för mycket ägg är underbara, men inte att äta, och nu vet inte vad resterna av kokt skinka och ägg
Vad som händer i den här delen av processen är att dina pommes blir delvis tillagade, men att de samtidigt får en väldigt härlig yta sedan när de friteras
Matolja (till fritering). Lägg sötpotatisstavarna i iskallt vatten i cirka 15 minuter. Hetta upp oljan till 170 grader eller tills en bit bröd blir gyllene på 1 minut. Det går också att tillaga dem i ugnen på 180 grader – vänd dem då i 3 msk majsolja och lägg på en bakpappersklädd plåt
Passar till kött- och fiskrätter. -Mama Skogly ♥ Passar till kött- och fiskrätter. 4-5 portioner10 potatisar1 äggula0,5 färskost, grekisk vitlök130 g Västerbottenostpersilja0,5 dl gräddesmörKoka potatisarna och mosa dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.