Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Det låter väldigt skumt med svarta bönor i en brownie men de är faktiskt väldigt goda. 24 små bitar1 förpackning kokta svarta bönor3 ägg2,5 msk kokosolja eller olivolja2 msk chiafrön1 dl kakao1 krm salt1 tsk vaniljpulver1,5 dl rårörssocker eller kokossocker150 g mörk choklad, 60%Sätt ugnen på 175 grader. Höll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30-35 min. 1 förpackning kokta svarta bönor
Blev väldigt lockad när jag läste Lotta Lundgrens recept på Black bean burger men istället för bröd gjorde jag sallad till och jag blötlade (i 8 h) och kokade (i 40 min) de Svarta bönorna själv istället för att köpa på konserver. Biffar avsvartabönor-färs med sallad o majonäs 4 port. 800 g Svarta bönor (=ca 400g torrvikt). 5 dl laktosfria havregryn. i en stekpanna och forma 4 stora biffar av smeten i pannan och stek dem på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Biffar avsvartabönor-färs med sallad o majonäs 4 port Skölj. 800 g Svarta bönor (=ca 400g torrvikt). 5 dl laktosfria havregryn
Smaka av med. Ca 380 g förkokta svarta bönor (1 burk)(150 g majskorn). Forma 4 biffar av smeten. Ca 380 g förkokta svarta bönor (1 burk)(150 g majskorn). Forma 4 biffar av smeten
Det är inte så många av er som ger sig tillkänna - förutom några trogna som brukar kommentera -men jag kan ju se och förundras över att jag har läsare från alla möjliga hörn i världen
Slow-food-variantenav receptet är en gammal käpphäst i mitt kök och jag tog självklart med det i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
De här brownieserna är så otroligt goda – och de är helt glutenfria, proteinrika (+ fulla med mineraler), och måhända kanske lite avtändande med sin ingredienslista vid en första anblick
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. 4 st tetrapak svarta bönor. 1-5 msk kokossocker smaka av tills du är nöjd med sötma. Tryck ut i form och baka på 8-10 min i mitten av ugnen. 4 st tetrapak svarta bönor. 1-5 msk kokossocker smaka av tills du är nöjd med sötma
Jag gjorde en stor sats och la resten av chokladen i formar som praliner. Smält kakaosmöret över vattenbad på låg värme i rostfri bunke, tillsätt cashewnötsmöret, kakao, vanilj och agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.