Gillar du champinjoner, ärtor eller någon annan grönsak kan du även blanda med det i riset. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). Ca 6-8 dl hett vatten. 2 st kycklingbuljongtärningar. Vill du ha ett kryddigare ris kan du ha i chili, spiskummin, curry, 7 kryddor osv. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). Ca 6-8 dl hett vatten. 2 st kycklingbuljongtärningar
Serveras medris och en sallad. Stek kycklingen i en panna och krydda med salt, peppar och curry. Kyckling i currysås går snabbt och är billigt att laga
Det blev kyckling i kokos och jordnötssås medris. Servera medris eller nudlar. Saftig kycklinginnerfilé blandas i en sås gjord på kokosmjölk smaksatt med jordnötssmör, kokos, sambal oelek och röd currypasta
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
FacebookTwitterPinterestGoogleE-postSkriv utMerPocketTumblrLinkedInRedditTelegramWhatsAppSkype. Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna
Kommentarer
Tomas Heldaeus
Det går att dubbla curryn. För söt brytning, ha i russin eller tranbär. Sent tillsatt strimlad paprika ger fin färg.
Logga in eller Registrera för att kommentera.