Till och med en före detta ädelostskeptiker som jag tyckte att det var supergott. Vi käkade den färggranna och smakrika gratängen med stekta bönbullar (se här)
Vi serverade den smakrika potatisrätten med stekt halloumi, afrikanskt stekpannebröd, min godaste äppelchutney och en klick avrunnen fil (kan ersättas med turkisk yoghurt)
Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr i tiden när vi käkade kött
Smaka av den stuvade vitkålen med salt, vitpeppar samt ev. Koka upp vatten någon liter vatten med 0,5 tsk salt i en kastrull med lock. Koka stuvningen på medelvärme i 5 minuter och rör då och då. 1 dl med grädde
Afrikanskvitkålsgrytamed kokosmjölk. Jag serverade grytan med de smarriga berberekryddade kikärtsbiffarna (som ni får recept på nedan) lite luftigt basmatiris och en klick kryddig äppelchutney (se här)
Linsgrytan går under namnet Afrikansk linsgryta, men jag vetetusan om den är så himla afrikansk. Med hans goda vitsord blev jag ju helt enkelt tvungen att testa det där hastigt nedklottrade receptet (som jag tyvärr inte minns var jag hittade
Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar. Detta är en gryta som vi hittat receptet till på vegomumsDet är en ganska snabb, enkel och god rätt, och så är den vegetarisk också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.