Att bananer blir övermogna, sker naturligtvis även i adventstider. Igår hittade jag ett fint sockerkaksrecept som kan passa när man vill göra något juligt av sina brunprickiga bananer
Inspirationen till matlagning och bakning har inte varit på topp de senaste veckorna och det blir mest att jag lagar gamla favoriter som redan finns här på bloggen, men nu när adventstiden lurar runt hörnet och julstämningen börjar krypa inpå längtar jag faktiskt efter att få baka och testa nya saker
Det blev aldrig av att jag delade med mig av det där receptet i somras, men nu i adventstid har jag gjort kakan igen och tvärtom, det vill säga startat med äggulorna och sparat äggvitorna
Nu när det är adventstider och det börjar vara dags för julbaket måste jag ännu en gång påminna er om receptet på Britt’s goda smörkransar, detta är en mina favoritkakor
De små tomtarna på muffinsformen passar perfekt så här i adventstider. I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
Min intention är att baka en hel del kakor under mars, inte bara p g a temat utan för att det vankas barnkalas för vår treåring och snart är det dessutom påsk och därmed dags för årets sötsaksfrossande nr två (efter julen som måste vara nummer ett med adventstider inräknat)
Da er adventstiden innledet. Hos oss så innledes alltid julens bakst med serinakaker og pepperkaker. Serinakaker fordi de er så enkle, pepperkaker fordi vi alltid skal driste oss til å lage pepperkakehuset litt finere enn i fjor
)Det är lite extra mysigt att baka så här i adventstider tycker jag och ett tips på ett riktigt gott och juligt fikabröd är dessa saffransmuffins med mandelmassa
Den var så världsgod att jag bara måste dela med mig till er inför adventstider. Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis bjöd ICA på under sin julfrukost i september
Adventstider är saffranstider, så i helgen bakades det saffransbullar. Men inga vanliga "katter" med russin, mer traditionella bullar med en fyllning av apelsin och vit choklad
Perfekt plockmat till adventstidens många mingeltillfällen. I fredags var det Lutfiskens Dag. En bra dag, tycker jag, eftersom lutfisk är en klassiker som är väl värd att uppmärksammas, och inte bara till jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.