Recepten till det perfekta veganskajulbordet. Personligen har jag aldrig riktigt förstått grejen med Janssons frestelse – så jag har istället lånat det här receptet ifrån en riktig specialist – Madeleine Landley, som även om hon sällan lagar veganskt i vanliga fall med den här veganska versionen har fått till ett grymt recept
Honung, sukrin eller björksocker fungerar att byta till i samma mängd. Jag använder inte stevia eftersom jag inte tycker om smaken, så använder du det som sötning så får du smaka dig fram till lagom mängd
Vegansk julmat – allt tilljulbordet. Vegansk Janssons Frestelse (snabblagad utan vegansk ansjovis). Om era släktingar sedan skulle undra varför de borde fira en grönare jul i vinter så har du här några användbara argument tilljulbordet
När det kommer till smak är det ytterst milt och försiktigt. Saltrulle är ett stående inslag på vårt julbord och jag förstår mina föräldrars panik när de av misstag fått tag på nötrulle stället
Jag tänker även i år göra denna grönkålssallad som jag tycker passar perfekt tilljulbordet. Börja med att blanda samtliga ingredienser till dressingen väl
Du kan aldrig gissa vad den här veganska ostdippen innehåller, eller hur. Den här går att använda som en ostsås i matlagning, till hamburgare eller som varm/kall dipp till dina nachos
Helt perfekt dessutom att göra något med äggvitorna som blir över i glasstillverkningen. Var dock inte tillräcklig snabb med kameran innan glassen började smälta, men ni kan säkert ändå känna hur det smakade
Ibland, till exempel om jag ska baka något, behöver jag något veganskt alternativ till smör. Mjölkfritt margarin känns inte som ett alternativ för mig eftersom jag ägnat nästan hela mitt vuxna liv åt att utesluta tillsatser ur min kost
Det finns många olika grader av hemmagjordhet att välja mellan när det kommer till mimosasallad. Mimosasallad är det många som har på julbordet, men det brukar vi inte ha (tror jag inte, ju mer jag tänker på julbordet desto mer oklart blir det)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.