Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Andrea Klintbjer 1 kg Rödkål Färsk
Picklade grönsaker utgör därutöver ett perfekt tillbehör till vardagsmaten, det kan med andra ord finnas grönsaker på bordet med en minimal ansträngning
Blanda med olja och salt. Ta ut och blanda försiktigt med apelsinskal. Julmat – här är Lands bästa recept Rostad rödkålmed äpple och pumpakärnor Ingredienser 8 bufféportioner 500 g rödkål 2 rödlökar 2 msk rapsolja flingsalt 3 små juläpplen ½ dl pumpakärnor 2 tsk rivet apelsinskal Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. 500 g rödkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.