800 g
aborrfilé 4 dl fiskfond 50 g smör 4 st schalottenlökar 4 st chaminjoner 1 st persiljestjälk 1,5 dl vitt vin (Chablis) 4 dl grädde salt peppar renset från fisken 1 st gul lök 1 st morot 0,5 st fänkål, ev 1 st lagerblad timjan och persiljestjälkar 2 dl vitt vin 10 st vitpepparkorn
Börja med att göra den kalla såsen. Mosa den och blanda med övriga ingredienser till såsen. Krydda fisken lätt med salt, blanda det rivna brödet och pepparroten
Den här gången fick det bli Abborre, bara urtagen men med fjällen kvar. Har sån tur som har en fiskeentusiast till Syster, som ofta har fiskelyckan med sig
Smaka av med salt och peppar. Stekt abborre. Servera fisken direkt tillsammans med lättkokta grönsaker. Lägg ner abborren i såsen och sjud ytterligare några minuter
Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då medHavsabborre. Fisken serveras med en god kalvfond där tomat, citron och kapris ger fonden en syrlig smak
Pia, precis som jag, kommer ifrån trakterna kring Mälaren och är båda uppvuxna med insjö, insjöfisk, roddbåtar, dopp i sjön med dy mellan tårna och att meta abborre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.