Abborre5 dl vatten 1 msk salt 500 g abborrfilé, byxad. Tillbehör5knippmorötter (gärna iolika färger) salt 200 g kantareller smör (tillstekning) ängssyra (tillgarnering). Smörsås med ängssyra2 bananschalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 1 dl vittvin, torrt 4 dl grädde 150 g smör, delat i små kuber salt 25 g ängssyra
Abborre med kokt potatis, grönsaker och sås. Om man skulle kunna ta en tugga av sin barndom, skulle jag vilja kalla den här tuggan för "Soukolojärvi-in-my heart " för det är lite så här som jag minnsminatidiga år i byn
Lägg över kycklingen på ett fat och låt ligga medan du gör såsen. Smält smöret och blanda iolivoljan och soyan, pensla kycklingen på "undersidan" och krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda
Ikväll har vi provat ngt nytt igen, denna gången hittadevi ett recept i Allers. Jättegod kyckling, fylld med parmaskinka, salladslök, citron och rosmarin
Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.