Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Helst ska dessa skapelser avnjutas med en dansk pilsner och en akvavit, men det går lika bra med ett alkoholfritt svenskt alternativ som till exempel renat
Testa också min ”brännvinspasta” där salsiccian är utbytt mot isterband och vinet mot akvavit. Gör en pastasås där köttfärsen är utbytt mot det färdigkryddade inkråmet i rå salsiccia
Snapsen vill jag dock inte vara utan och här vill jag passa på att slå ett slag för den norska traditionen att lagra sin akvavit på sherryfat, allt från några månader till många, många år
Blanda likör, akvavit och socker till en marinad och häll den över frukt och bär. 3 msk akvavit. Skär ananasen i halvor på längden och holka ur köttet så nära skalet som möjligt
Om man inte hittar starkvinsglöggen på Systembolaget tycker jag nog att man ska blanda i lite akvavit eller citronvodka för att stärka till drinken lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.