Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbitenovanpå. Salta och peppra laxen. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den
Ta ut och tina laxen om den är fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lax. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över
Salta och peppra laxen och lägg den på spenaten. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Så då hittade jag pålaxpåspenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche. Lägg laxenovanpå och krydda med örtsalt och peppar och droppa lite citron över
Laxpå krämig spenatbädd toppad med crispy seaweed (noriblad). Själv tycker jag att det räcker med lite krossad seaweed på toppen av laxen, där den ger god sälta till både lax och spenat
Lax med räkröra på krämig spenatbädd. Jag fortsätter att tulla på förbudet jag gett mig själv att inte köpa mer kött, köttfärs, kyckling eller fisk, innan jag tömt frysen på det som redan ligger där
Lägg laxbitarna ovan på spenaten och toppa med såsen. Salta och peppra laxfiléerna och stek 4-5 minuter per sida tills de är genomstekta. Lägg spenaten på 4 tallrikar. 4 portionsbitar laxfilé. 189
Lägg laxenpå kålen och krydda fisken med salt och peppar. Lägg upp kål och laxpå tallrik, toppa med Imat fraiche, forellrom, strimlad purjolök och dill
Fördela kryddblandningen över laxen. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på saltbädden. Servera med citronklyftor, färska örter och en sallad eller som på min födelsedag med pressad kålrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.