Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Varför inte världens enklaste LCHF-dessert med färska jordgubbar och en vaniljkräm. Eller en läcker marängbakelse med krispigt innehåll och en len smörkräm utanpå
Fast jag tror det har med smaklökarna att göra. Konstigt det där, att man kan va helt säker på och tycka att de är så kul att baka och göra efterrätter men att laga mat det tycker jag är dötrist
Efterrätter. Jag tycker att det ska göras med äkta vaniljstång och vispgrädde och ha ett ganska tjockt lager med karamelliserat socker högst upp som man knackar hål på med skeden
Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
Separera äggen och börja vispa äggulorna med sockret, vaniljsockret och till sist crème fraich. Citronglasstårta 2 ägg 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 citron 2 dl crème fraiche 1½ dl vispgrädde digestivekex av bra kvalité Börja med att smula sönder kexen och lägg dem på botten av en springform (rund form med avtagbar botten)
Värm upp grädden på medelvärme. Dekorera chokladpannacottan med rabarberpinnar och granatäppelkärnor. Dukning inspirerad av eventet jag var på i veckan, med vildljung från tomten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.