Att göra hemmagjord marinad tillgrillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
0,5 dl olivolja 0,5 dl äkta soja 1 tsk grillkrydda eller 0,5 tsk salt och 0,25 tsk malen svartpeppar eller 0,5 tsk chilipeppar och 1 krm svartpeppar och ev
Vill ni ha tips på marinadertill kött, kyckling och fisk ni kan blanda själva hittar ni det här & här, men idag får ni mina tips på marinader/såser som passar bra till grillade grönsaker från senaste numret av KalmarPosten
Visst är det smidigt att köpa en färdig grillolja och det finns många goda i butikerna. . Vill du göra en egen så kommer recpetet på en god marinad här
Denna marinad har jag använt till fläskfilé - det blev riktigt gott. 1 msk sambal oelek1/2 dl rött matlagningsvin1/2 dl vatten1 msk olja1 msk soya1 msk honung1/2 tsk timjan2 msk balsamvinägerRör ihop alla ingredienser till marinaden
Det här är en oerhört enkel men så god marinad till kyckling. Till marinaden. Låt köttet vila i marinaden i åtminstone en halvtimme – upp till några timmar eller över natten
I receptboken Tillgrillat får vi tips och idéer till våra grillmiddagar, från fördrink, tilltugg och marinadertill matiga rätter, såser och spännande sallader
11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
Sås tillgrillat. Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.