Ugnsrostade sötpotatiskuber men bönpasta och halloumi. 1 person. Skär 2 skivor av en sötpotatis (ca 1 cm breda) gör små kunde av dem , ringa över olivolja o salt o rosta i ugnen högt upp på grillfunktion ca 15-17 minuter , släng in en vitlöksklyfta (ska bara åt smaken)
Vegorätt på andras och på mitt sätt. Gnocchi i en pumpa- och tomatröra med parmesan på toppen. Dagens middag här i huset var ett för stunden ihopmixat recept
Blötlägg kikärtorna i 6 dl vatten i en stor skål över natten (eller minst 8 timmar). Ugnsbaka på 180 grader i 45 min eller tills de är gyllene och knapriga
Snurra fjälstret ett par var och knyt en knut var 15-18 cm. Det är en speciell känsla att göra sin egen korv och det har blivit allt vanligare att stoppa korv, inte minst till jul
Ledig dag = lång ToDo-lista. Jag har redan hunnit planera inför fredagens julbak, skjutsat David till tåget, handlat, gjort och druckit smoothie (recept kommer imorgon), svarat på mail och småfixat lite jobbgrejer
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Paj är så himla gott. Både matpaj och dessertpaj. Det är perfekt att förbereda. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
-) Den var helt sagolikt god med köttiga räkor och lagom krämig. Jag lagar aldrig fisk och skaldjur men äter det gärna på restaurang där de vet hur man gör och använder schyssta råvaror
Torka av fisken och lägg med den "köttiga" sidan upp. Sista dagen på påskens helg är här och vi hoppas att ni har haft det bra och fått njuta av god mat
Marulk, denna fula och köttiga fisk som smakar minst sagt gott. Ihop med en enkelsallad och en krämig sås gjord på ärtor blir denna fisk en riktig succé
8. Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Eftersom det blir mer och mer populärt att inte äta kött har jag också blivit mer intresserad av att laga vegetariskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.