Tillsätt saffran, fänkålsfrön och chiliflakes tillsammans med tomatpuré. Byxa fisken genom att skära bort raden med ben som sitter på mitten av fiskfiléns tjockaste del
Den här fiskgrytan är smaksatt medsaffran och även fått lite sting av sambal oelek. Jag serverad bröd till min gryta men vill man ha en matigare gryta kan man koka med tärnad potatis eller servera kokt potatis till
Toppa grytan med tärnad avokado. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. 5 g Saffran. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar
Smaka av med salt och peppar. Idag bjuder jag på en riktigt saffransgul fiskgryta. Dragon är en favorit och saffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas
Hon brukar servera den med en stor skål aioli bredvid – vilket höjer smaken ytterligare. Gör gärna en aioli (majjo som är smaksatt med vitlök) och servera till soppan
) Hur som helst var den här fiskgrytan medsaffran riktigt god. Medelhavskosten har den senaste tiden blivit en hel del uppmärksammad ur hälsosynpunkt, och i boken Mitt medelhavskök kan man läsa om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss
Fräs purjolök, fänkål, morötterna och vitlöken i smör och saffran i några minuter. 200 gram räkor med skal. 2 påsar saffran (1g). 200 gram räkor med skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.