Först bjöd jag på fyllda svampar a’la Julia Child, som jag alltid tycker är en fräsch början på en måltid tillsammans med lite dressad ruccola och färsk baguette
Den här gången var det fisk som skulle tillagas. Än en gång så får jag säga att råvarorna såg väldigt fräscha och goda ut, torsken, som ni ser nedan, såg perfekt ut
Ta vara på det som finns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag. I kylen fanns det en bit kassler på ca 600 g, två paprikor, en burk creme fraiche på 2 dl och en förpackning med 3 dl grädde
Iklädd stövlar gick jag försiktigt (vattnet nådde upp till knäna) till Gripen, tack och lov låg inte boxen under vattnet som många byggnader runt omkring gjorde
Så, då verkar det som att de allra flesta i ledighetskommittén har återvänt till sina jobb och skolbänkar igen, precis som en halvan av Mårtenssons har gjort
Jag bor själv, varför ska jag dra fram mina stora keramikformar och tillaga middagarna i dem, för att sedan lägga över det som ska frysas i andra formar
Igår vart det enkel middag Räkpasta sallad (barnen åt tidigare och dom åt lax med pasta. . Vi var sugna på Räkpasta sallad med en god enkel senaps derssing
När jag köpte havskräftan i fiskaffärens frysdisk frågade de om jag skulle äta den själv, ryckte på axlarna och tyckte att jag var lite annars som tänkte äta fiskbete
Jag stekte också chorizo-korv som jag blandade i. Dagen efter upplevde jag effekterna av alltför många glas rödvin och jag fick avboka både kiropraktorn och massören som jag bokat för morgonen, skyllde på migrän
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.