Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
Tidigare ikväll slängde jag ihop en sats med spröda småkakor med två olika sorters smaksättning. Syltkakor1 sats småkakor1 dl sylt av valfri sort (jag tog jordgubb)Gör en fördjupning i varje kaka med fingret, fyll upp med sylt. Kanelkakor1 sats småkakor4 msk strösocker2 tsk kanel1 uppvispat äggPlatta till bollarna med en gaffel och pensla med uppvispat ägg, strö över kanel -och sockerblandningen. 1 sats småkakor. 1 sats småkakor
Jappgodis - 6st små "styck" (delade i grova bitar). Daim - 6st små "styck" (delade i grova bitar). Jappsnittar - 6 st "styck" jappgodisar, (delade i grova bitar). Daimsnittar - 6 st daim "styck" daimgodisar (delade i grova bitar). 6
Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig. 6 dl vetemjöl1,5 dl potatismjöl1 tsk bakpulver1 krm salt6 msk kakao1,5 dl socker2 msk vatten300 g smörSätt ugnen på 175 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke. 6 dl vetemjöl. 6 msk kakao
Årets julgodis-tillverkning är minst sagt i full gång här hemma. Fudge har blivit lite av "årets grej" denna jul och jag kan verkligen rekommendera det till er alla
6. Här kan du följa 175 grader på Instagram. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år. Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn. Lägg ner alla ingredienser till degen i matberedaren och kör med kniven på full hastighet tills degen blandat sig ordentligt
0,6 dl vatten. Vid 160°C ger hårda kolor. 0,6 dl vatten. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.