5. Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 20 minuter. Eftersom det är hjorthornssalt i dessa kakor sticker det i näsan när man gräddar dem i ugnen, särskilt under de första 5-10 minuterna
Strösselkakor och snabba kolakakor. I måndags hade jag någon timme över när jag kom hem från jobbet så då rörde jag ihop två kakdegar och bakade lite småkakor
)Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl specialSmula jästen i en degbunke. Knåda degen för hand i 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter. 75 g jäst (1,5 pkt)
Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig. 52 st kakor blev det, och jag ringlade lite smält choklad över några. 6 dl vetemjöl1,5 dl potatismjöl1 tsk bakpulver1 krm salt6 msk kakao1,5 dl socker2 msk vatten300 g smörSätt ugnen på 175 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper på och krama ihop 52 lika stora bollar. Sätt in den ena mitt i ugnen i 25 minuter och sätt sedan in den andra. 52 st kakor. 1,5 dl potatismjöl. 1,5 dl socker
Snabba frallor utan jäst (10 st). 5 dl Vetemjöl. 2,5 dl vatten. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Så här till helgen blir man alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur
De är snabba, goda och perfekta för picknick eller om ni får oväntade gäster. Det är ju inte en "riktigt" bulle i och med att den inte är gjord på en deg som ska jäsa, men det smakar väldigt mycket som en bulle och går alltså sjukt mycket snabbare
50 g jäst. 5 dl vätska (mjölk el. 50 g smör. Lägg direkt på bakplåtsppper på en plåt och jäs under bakduk i 15 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen, 225°C i ca 10 minuter. 50 g jäst. 5 dl vätska (mjölk el. 50 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.