Koka upp en kastrull med vatten. Krydda med lite extra flingsalt och chiliflakes. 1. Väg upp sparrisen och blanchera den sedan genom att låta den koka lätt i 2-3 minuter
Det finns många sätt att göra blomkålsbotten, här är min lite magrare variant. Botten 1 port. 1/2 blomkålshuvud i mixer + 1 dl äggvita och 1,5 tsk fiberhusk
Vispa äggvitorna till hård skum med saltet, vänd ner det försiktigt i ägglandningen. Lägg på hälften av smeten och pudra över lite kakao på smeten, lättast med en sil
Ev med folieremsor. Mosa sönder makrillen tillsammans med tomatsåsen. Vispa samman kesella, ägg och mjölk med lite salt och vitpeppar och häll det överst
Istället för bacon eller fläsk brukar jag då och då använda mig av mager kassler. Nu har Kronfågel kommit med flera nyheter, bland annat ett kycklingbacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.