Krydda kycklingfilén med valfri kryddning, jag hade lite curry, grillkrydda och ½ pressad vitlök. Skiva mozzarellan i mindre bitar lägg på salladen avsluta med kycklingbitarna
Krydda med salt och peppar. Jag tänkte ändå dela med mig av två recept som jag lagat från boken, vilka man naturligtvis kan laga även om man inte följer dieten
Det blir en mättande och god favorit med köttfärs. Nu börjar det bli riktig höst ute, imorse var det grått ute och dimman låg över fälten och det var lite kyligt i luften
Om man arbetar med köttfärsen och har i massa kryddor så blir burgarna gärna lite kompakta. Har tipsat innan om hamburgerfickan som jag använder, men jag tänkte göra det igen för den är verkligen guld när man äter med salladsblad istället för bröd
Makrill med tomatsås och rotfrukter. Dessutom är makrillen en av de få livsmedel som har ett mycket högt d-vitamininnehåll som vi behöver mycket av såhär års
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppamed rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Vispa äggen med lite vatten och smaka av med salt och peppar. Ät med en grönsallad. Ta av värmen och tillsätt hackade basilikablad, Ös upp tomat blandningen i en skål och torka pannan ren
Blanda curryfräsetmed crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Servera med ris och sallad. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor
Stek på de grovt hackade äpplenaoch löken, medcurry i smör. …visste jag ju, det är därför jag alltid rycker fram detta kort, nu medcurry, när jag inte har en aning om vad jag ska laga
Vi åt vår linsgryta med en bit bröd och en klick yoghurt på. Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om currynochäpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Gratänger med fläskytterfilé är perfekt vardagsmat och den här varianten är kryddad med bl. Det man kan tänka på är att inte salta den lika mycket som fläskfilé eftersom den ofta är insprutad/marinerad med saltlösning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.