4-peppar kycklinggratäng med het sås
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 11 gul paprika
  • 11 röd paprika
  • 16 dl vispgrädde
  • 12½ dl crème fraiche (kokbar)
  • 1 Ev 1 dl mjölk (om jag serverar till ris)
  • 11 mellanstor purjolök
  • 1125 g Cantadou färskost 4-peppar, 1 ask
  • 11 msk sambal oelek
  • 11 dl mango chutney lime
  • 1½ msk hel grönpeppar
  • 1½ msk hel rosépeppar
  • 1½ msk hel svartpeppar
  • 1 Salt
  • 1125 g bacon, 1 pkt
  • 12 dl riven ostDela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar. Koka upp vispgrädde, crème fraiche och färskost. Smaksätt med sambal och chutney. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen. Låt sjuda 4-5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål. Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen. Strö över ditt knaperstekta bacon. Riv ost och fördela jämt över gratängen. Gratinera mitt i ugn i 200 grader under 20-25 minuter eller tills gratängen fått önskad färg. Servera med pasta eller ris och en god sallad. Vid servering till ris använder jag mjölken i såsen för att få såsen något tunnare. Smaklig måltid

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.