Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Värm en stekpanna. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbisi brödrosten
De här matigacheddarmuffinsarna är superlätta och snabba att göra. Kanon om man vill ha något hembakt att bjuda på till maten, eller till en kopp te kanske
mjöl (vanligt mjöl). Låt bollarna jäsa till dubbel storlek. Blanda socker, jäst, vetemjöl och vatten på låg fart i en degblandare i 5 min. Tillsätt matoljan och blanda vidarei 3 min (helt okej om degen inte går helt ihop). Tillsätt saltet och blanda ytterligarei 2 min (degen ska nu ha gått ihop). Låt degen vila 1 timme (bulkjäsning). Kubba upp (dela) degen i 90 grams-bitar och rundriv. Forma bröden till önskad storlek (10-12 cm idiameter) och baka direkti en väldigt varm ugn (250-300 grader) 2 min på varje sida
Till frukost idag blev det tunnbröd istekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fickvi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsättfil och sirap, arbeta ihoptill en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek, nagga och grädda istekpanna på mediumvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.