Ett enkelt och väldigt gott sätt att både få in krämigheten i pizzan, samtidigt som du kan experimentera med olika smaker och kombinationer är att byta ut osten mot en grönsakspuré
Jag valde idag att toppa pizzan med tomatsås, grillad kycklingfilé, röd lök, mager ost, pinjenötter och basilika men du kan självklart toppa den med dina favoritingredienser, låt fantasin flöda
Jenny på Jennys matblogg har ordnat en "pizzautmaning", ingen pristävling men mest en kul grej att man kan rösta på "bästa pizzan" + att få lite tips från andra
Tänk bara på att försöka få den så tunn som det bara gå så den blir lite "knaprig". Jag tycker det gick lättast när jag vättehänderna med vatten, då fastnade inte degen på fingrarna så väldigt
Att grilla korv och kolbulle blir ju lite tråkigt i längden och fantasin är inte alltid på topp. Rulla sedan i hop "pizzan" som en rulltårta och skär den i bitar som du lägger i bullformar på en plåt
En väldigt mättande pizza, halva pizzan är fullt tillräcklig för att bli proppmätt. Eftersom att jag fick förfrågan om recept både här på bloggen och per mail, så täknte jag att jag ger er de, såhär lagom till fredagsmyset
När man inte vill använda vetemjöl så kan det vara svårt att få till en riktigt bra botten. Lägg sedan på din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut
Så otroligt gott och så enkelt att göra. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills gyllenbruna. Jättegoda pizzor som påminner till smaken om melanzane alla parmigiana
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Pizzadegen är kul att tillaga då den bara rörs ihop och inte behöver jäsa, sedan häller man ut den på en bakplåt med bakplåtspapper och förgräddar den lite innan fyllningen läggs på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.