Må så vara att det kräver att du har tillgång till en någorlunda kraftfull mixer eller matberedare, men bortsett från det så är detta inte svårare än att steka pannbiff
3 dl vatten. 3 dl gräddfil. Arbeta till en slät blank och ganska lös deg som får jäsa i 35-40 minuter under köksduk. 3. Häll 3-4 cm olja (ungefär 1 liter) i en tjockbottnad gryta (det extra stålet i en tjockbottnad gryta lagrar värmen bättre och friteringen går mycket lättare, men vilket vanlig kastrull går bra, eller wok panna för den delen) och låt bli het. 3 dl vatten. 3 dl gräddfil
Smält margarinet i en kastrull på svag värme och lyft bort den från plattan. FiskgratängDu behöverFisken400-600 g djupfryst torskfiléer eller liknande2 krm salt1-2 tsk knorr fiskkryddaPotatisen500 g kokt potatis1 dl mjölk1 st äggula½ tsk salt1 krm vitpepparGratängsås3 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl mjölk1,5 dl vatten½ fiskbuljongtärning4 msk matlagningsgrädde2 st äggulor2 krm salt1 krm vitpepparGör så härSätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsform. Ställ tillbaka kastrullen på plattan igen och låt koka upp i ca 3 minuter. 3 msk margarin. 3 msk vetemjöl
Laxen ringlade jag sesamolja över samt teriyakisås och lite sesamfrön. 2-3 msk olja. 2-3 msk olja. Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt
Blanda i de olika fyllningarna i 3 skålar. Lägg ut 3 skivor bröd, och stänk på lite kallvatten innan fyllningen läggs på. Fyllning 1+3. 150 g hackad rökt lax
Bloggen har även fyllt sex år nu och det har ju blivit en hel del recept. Efter alla helger med mycket tung mat så passar en lite lättare soppa med delikatesser frånhavet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.