Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Igår till middag flyttade Tinas kitchen ut för pizzabak på grillen. Det finns typ inge godare än hemlagad pizza -utmaningen är ju som sagt att få samma krispighet som riktiga pizzabagare
Då fick de lite mindre fina bitarna styckade från svans och huvud bli till små Filé Mignon. Kött med en gräddig sås eller Kryddsmör är ju mycket bra för oss som valt att äta LCHF , både till vardag och till fest
Idag får du tips på en hel del gott att göra till julen om du vill börja förbereda i lugn och ro. Här kan du läsa på Kostfonden om Ann Fernholms projekt som pågått nu i höst med att Syna sockret, där det visas hur mycket tillsatt socker det är i många av våra vanliga livsmedel
Tillsätt honung och tomater. Koka tills tomaternaär mjuka och såsen har tjocknat, ca 20 minuter. Skär vitlöken i tunna skivor och tomaterna i små tärningar
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut. Tillsätt oregano. 3 st vitlöksklyftor. 13 msk olivolja. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter
Häll ner jästblandningen och resten av vattnet i gropen och arbeta samman till en deg. Förbered sedan pizzafyllningen så att den är klar när degen är färdigjäst
Salt & vitpepparHär är en skittråkig bild på vad som behövs till cremen. Till denna smakrika lilla förrätt dricker vi pinot noir, gärna en amerikansk sådan
Rosta pinjenötter och strö dem över pizzan och lägg till sist på prosciutto och ruccolan. På pizzan hade jag päron, två sorters ost, pinjenötter, honung, prosciutto och ruccola
En månad till julafton. Då inleds den för många mest intensiva månaden på hela året, till stor glädje för de flesta men också en källa till en hel del stress för en del
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.