Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen 5 dl vatten. 37 grader varmt
Blanda ströbröd och mjölk somfår stå en stund för att svälla. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
den går att förbereda innan, den är populär bland både barn och vuxna, den är lika god i lunchlådan dagen efter, och den kan ligga färdig i frysen och smaka lika gott upptinad som nylagad
Smörbakelser för tankarna till vinterfika hos mormor, jordgubbar och glass eller grädde (ibland med hembakade maränger) för mig till mormors uteplats, smörstekta skivor av kardemummasmakande vetelängder doppade i strösocker transporterar mig till farmors stuga vid en sjö i Småland, liksom nyfångad och halstrad abborre
Bären som blir kvar när saften runnit av. Rensa och skölj bären väl. Mosa dem och lägg dem i en hink. Lös vinsyran i vattnet och häll över de mosade bären
Allteftersom de fått färg flyttar du över dem i grytan med lök och sänker värmen. 13 st Kokt mjölig potatis. 1Vitpeppar, svartpeppar, saltSå här gör du 30 min Blanda noga ihop köttfärs, mosad potatis, kryddor och grädde
Mormor Gertrud, liksom mamma Barbro var proffs på att forma vackra kringlor. Svensk julskinka kan jag vara förutan, för att inte tala om revbensspjäll, rullsylta eller Jansson, som jag tycker passar bättre andra tider på året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.