Lägg köttet i en liten bunke eller påse, så att lagen täcker köttet. Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader. Efter ca 10-12 timmar ska steken tas ut (när termometern står på 60-70 grader beroende på hur rosa du vill ha köttet. 1,5 kg fryst benfritt viltkött (älg eller hjort)
Och vem blir inte glad över att bjudas på något extra gott på tallrikarna. Det behöver ju faktiskt inte vara någon fästeman eller fästemö som du vill uppmärksamma lite extra, kanske är det föräldrar, barn eller en riktigt god och nära vän som du vill visa att du gillar
Köttet, fläskkarrén, däremot rensade jag på allt fett och skar ner i mindre bitar och gjorde en pyttipanna av det tillsammans med korv, kokt nypotatis och lök
När potatisen är mjuk är pyttipannan färdig. Värm gärna rödbetor och gurka i micon för att slippa kontrasten mellan varm pyttipanna och kalla tillbehör
Lägg upp på tallrikar eller uppläggningsfat och häll brynt smör över. Stek wallenbergarna i smör på svag värme ca 3 minuter på varje sida. 2,5 dl iskall vispgrädde. 500 g fasan och rådjurskött 5 äggulor 2,5 dl iskall vispgrädde 1 krm epice riche (fyra kryddor) salt och malen vitpeppar nyrivet vitt bröd smör till stekning
Koka rötterna mjuka iosaltat vatten tills det är helt mjuka, lyft dem upp försiktigt ochlägg dem i en mixer tillsammans med smöret, grädden och denfinskurna färska timjanen, kör mixern tills du fått en slet och finmassa
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 2530 min. Vispa äggvitan med 2 dl socker som tillsätts lite i taget. 2 dl strösocker. 200 g kokos. 2 äggvitor. (2 dl + 1 dl). 2 lime
Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket. Låt köttet sjuda på svag värme i 45 minuter. Låt köttet vila i kokspadet ca 20 minuter. 2 st oxbuljongtärning. 2 st vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.